Dug Genesis Globala porastao na 1,8 milijardi dolara, a mogao bi i više

Genesis Global Capital, pružatelj kripto brokerskih usluga u nevoljama, mogao bi biti u dubljoj financijskoj krizi nego što je prijavljeno jer skupine vjerovnika u pregovorima s Genesisom trenutačno potražuju 1,8 milijardi dolara zajmova.

Genesisov dug narastao je iznad 1,8 milijardi dolara

Samo nekoliko dana nakon što je Financial Times izvijestio da Genesis nije uspio otplatiti američkoj kripto burzi Gemini oko 900 milijuna dolara kao partneru u burzinom programu Earn, pojavila su se izvješća da je obujam duga tvrtke čak 1,8 milijardi dolara.

Prema izvješću, druga skupina vjerovnika Genesisa koju zastupa odvjetnička tvrtka Proskauer Rose predstavila je svoje zajmove u iznosu od 900 milijuna dolara, čime se ukupni dug popeo na 1,8 milijardi dolara.

Izvješće također sugerira da bi obujam duga Genesisa mogao narasti i iznad 1,8 USD jer zajmovi treće skupine koju predstavlja odvjetnička tvrtka Latham and Watkins tek trebaju biti objavljeni.

Gemini za razgovor o rješenju

U svom posljednjem pismu investitorima, privremeni izvršni direktor Genesisa, A. Derar Islim, rekao je da je njihova brokerska tvrtka započela razgovore s potencijalnim investitorima i najvećim vjerovnicima i zajmoprimcima, uključujući Gemini i DCG.

U potrazi za rješenjem Genesis je angažirao investicijsku banku Moelis and Company da istraži mogućnosti, uključujući potencijalni bankrot. Tvrtka sada želi prikupiti milijardu dolara kako bi osigurala predah ulagačima.

Borba Genesisa privukla je pozornost nekoliko regulatora u SAD-u koji istražuju je li tvrtka prekršila zakone o vrijednosnim papirima.

Rastuća potraživanja duga prema Genesisu mogla bi natjerati tog pružatelja usluga kripto brokerskih usluga da podnese zahtjev za bankrotom ako se ne pojave sredstva za odgodu.

Bloombergov analitičar kaže da je kripto u završnoj fazi medvjeđeg tržišta

GameStop reže radna mjesta