Novi intervju SBF-a

Jesam odgovoran, ali nisam ništa namjerno napravio. To bi otprilike bio rezime posljednjeg intervjua koji je Sam Bankman-Fried odradio s Andrewjem Sorkinom.

U intervjuu na The New York Times DealBook Summitu, Sam Bankman-Fried još jednom je ispričao svoju stranu priče o kolapsu FTX-a. Uključivši se videom iz svoje rezidencije na Bahamima, osnivač FTX-a još je jednom zanijekao optužbe da je zloupotrijebio sredstva klijenata.

Optužbe za prijevaru i pronevjeru sredstava korisnika pojavile su se nakon što je bankrotirana kripto burza zaustavila povlačenja klijenata. Problemi s likvidnošću pojavili su se nakon što je sestrinska tvrtka Alameda zabilježila goleme gubitke zbog kolapsa kripto tržišta.

Odmah su se pojavila pitanja je li Alameda koristila korisnička sredstva kao kolateral i sklapala rizične poslove u ime nesvjesnih korisnika. Ubrzo nakon toga FTX i Alameda podnijeli su zahtjev za bankrotom.

Bankman-Fried je rekao da nije svjesno pomiješao sredstva klijenata u FTX-u s trgovačkim saldom u Alamedi, čiji je on većinski vlasnik. Bivši milijarder tvrdi i da ne zna kolika je pozicija Alamede u FTX-u.

„Nisam vodio Alamedu, razmišljao o njezinim financijama ni donosio takve odluke“, rekao je. Međutim, priznao je da nije dobro obavio posao u nadzoru svoje tvrtke.

Bankman-Fried tvrdi da je nakon kolapsa izgubio gotovo cijelo osobno bogatstvo i da ima tek jednu ispravnu kreditnu karticu i 100.000 dolara na bankovnom računu.

„Imao sam loš mjesec. Ovo mi nije bilo zabavno. Ali to nije ono što je ovdje važno. Ono što je ovdje važno jesu milijuni kupaca i dionici u FTX-u. Važno je pokušati im pomoći“, kaže SBF.

Binance angažirao Mazars za PoR

Trader Joe uskoro na Ethereumovom Arbitrumu