Dogecoin na krilima Tesla smartphonea i dalje nezaustavljivo raste

Dogecoin, najpopularniji meme token, i dalje prkosi stagnaciji i padu tržišta. Doge je porastao više od sedam posto u posljednja 24 sata.

Prvi i najveći meme token u industriji sada se može pohvaliti tržišnom kapitalizacijom većom od 14 milijardi dolara, što je povećanje od otprilike 1,5 milijardi dolara u jednom danu. Najnovija cjenovna akcija dolazi nakon što je Doge u ponedjeljak porastao više od 22 % na tjednoj razini.

Dogecoinu najvjerojatnije krila daju zasada još nepotvrđene informacije da bi meme kovanica mogla postati dio Twitterovih potencijalnih planova za uvođenje vlastitog sustava plaćanja. U vrijeme pisanja ovog teksta, Dogecoin je skočio gotovo 37 % na tjednoj razini.

Na današnji rast utjecale su i špekulacije da mogući nadolazeći Tesla Smartphone ima moć pretvoriti Twitter u sveobuhvatnu aplikaciju s Dogecoinom kao zadanom metodom plaćanja. Takav plan za Twitter 2.0. mnogi, čini se, shvaćaju vrlo ozbiljno.

Tako je Apple navodno zaprijetio da će ukloniti Twitter iz App Storea, ne navodeći neki posebni razlog. A spor između šefa Twittera, Elona Muska, i kalifornijskog IT titana Applea mogao bi ubrzati integraciju Dogea u društvenu platformu.

Sukob Elona Muska i Applea potaknuo je intenzivnu raspravu na Twitteru, ali i anketu s pitanjem: „Želite li da Elon Musk napravi Tesla pametni mobitel?“ Čak 67.070 glasača, to jest njih 59 %, podržalo je tu ideju.

Što se cijene Dogea tiče, unatoč nedavnom porastu, token je još 50,4 % u minusu na godišnjoj razini. Njegova ukupna tržišna kapitalizacija smanjila se za sedam milijardi dolara od godišnjeg vrhunca od 21,3 milijarde dolara 1. studenog 2022.

Također, popularni meme token pao je 86 % u odnosu na svoju najvišu vrijednost ikad (ATH), 0,73 USD 8. svibnja 2021. Međutim, podržavatelji na Twitteru ostaju optimistični s obzirom na značajnu ulogu u nadolazećem Twitteru 2.0.

FTX nastavlja s isplatama zaposlenicima

Kripto sektor najzanimljiviji investitorima