BlockFi tuži SBF-a

SBF je navodno obećao svoj udio u Robinhoodu kao kolateral kako bi pomogao sada bankrotiranom kripto zajmodavcu BlockFi-u u rješavanju problema s likvidnošću.

Nedavno bankrotirani kripto zajmodavac BlockFi tuži bivšeg izvršnog direktora FTX-a, Sama Bankman-Frieda, kako bi dobio dionice Robinhooda koje je SBF navodno založio kompaniji kao kolateral ranije ovog mjeseca.

Prijava je stigla samo nekoliko sati nakon što je BlockFi podnio zahtjev za bankrotom, navodeći kao razlog krizu likvidnosti uzrokovanu izloženošću Bankman-Friedovoj FTX burzi i sestrinskoj kompaniji Alamedi.

Zajmodavčeva žalba navodi da Bankman-Fried ima skrbništvo nad kolateralom koji pripada BlockFi-u. Ta je imovina založena BlockFi-u prema uvjetima sporazuma sklopljenog 9. studenog, prema podnesku.

Bankman-Fried prvi put je kupio svojih 7,6 % udjela u aplikaciji za trgovanje Robinhood u svibnju 2022., prema podnesku američkoj Komisiji za vrijednosnice, što je tada vrijedilo oko 600 milijuna dolara.

Inače, Financial Times koji je prvi izašao s ovom pričom navodi, pozivajući se na neimenovane i nepotvrđene izvore, da je Bankman-Fried svoj udio u Robinhoodu naveo na svom popisu imovine dok je ranije ovog mjeseca pokušavao prikupiti novac od investitora kako bi spasio FTX.

BlockFi jedna je od posljednjih tvrtki koja je podnijela zahtjev za stečajem kao rezultat kolapsa FTX-a. Kripto tvrtka je ranije zanijekala da se većina njihove imovine drži na FTX-u, ali je također priznala značajnu izloženost posrnuloj kripto burzi.

Dnevni pregled 28.11.’22. – BlockFi podnio zahtjev za stečaj

FTX nastavlja s isplatama zaposlenicima