Huobi rastao više od 70 posto u tjedan dana

Huobi token porastao je za više 75 % jer je osnivač Trona Justin Sun pozvao na osnaživanje tog nativnog tokena mjenjačnice (HT) dosegnuvši u četvrtak svoj četveromjesečni maksimum od 7,60 dolara.

Uzimajući u obzir šire tržišno zatišje i dugotrajnu makroekonomsku neizvjesnost, riječ je o impresivnom učinku koji stavlja HT na pijedestal kao kriptovalutu s najboljim učinkom u proteklih sedam dana, u konkurenciji onih s tržišnom kapitalizacijom iznad jedne milijarde dolara.

„Znamo da je ključ revitalizacije Huobija osnaživanje HT-a, a HT može napredovati samo na Huobiju.“, tvitao je osnivač Trona Justin Sun, najavljujući svoje članstvo u Huobijevom globalnom savjetodavnom odboru.

Sun je rekao da je HT token ključan za Huobijev uspjeh, povlačeći paralele s ključnom ulogom Binance coina (BNB) u uspostavljanju Binancea kao vodeće mjenjačnice kriptovaluta. „U budućnosti će biti mnogo velikih pomaka oko HT-a, uključujući nadogradnju brenda, veliko osnaživanje i poslovnu suradnju.“, dodao je Sun.

Osim toga, čini se da su i promjena uprave i svježa infuzija kapitala dali krila posrnulom HT tokenu, koji je i dalje 81,77 % niži od svoje najviše razine ikad, postavljene u svibnju 2021.

Prošlog petka burza je objavila da je pristala prodati svoj cjelokupni udio hongkonškom About Capital Managementu. Vijest je stigla nakon višemjesečnih nagađanja da osnivač Leon Li želi prodati svojih 60 % udjela u burzi za najmanje milijardu dolara.

Huobi, osnovan 2013., suočio se s teškom situacijom prošle godine nakon što je Kina uvela opću zabranu kriptovaluta, odvodeći tako značajan dio klijenata. Burza je navodno razmišljala o smanjenju osoblja od 30 % početkom ove godine kako bi ublažila gubitak prihoda zbog kineske akcije.

Huobi je međutim uvjeren u svoje izglede. Pod novim vlasništvom burza planira međunarodno širenje i dobit će dovoljnu injekciju svježeg kapitala. Ted Chen, glavni izvršni direktor tvrtke About Capital Management, nazvao je akviziciju Huobija značajnom prekretnicom za industriju, rekavši da je burza još u ranoj fazi razvoja i da postoji golem prostor za rast.

Hakiranje eksplodiralo u listopadu

Graf koji pokazuje strelicu prema gore

Inflacija ponovno srušila tržišta