Poznat datum dražbe za imovinu Celsiusa

Konačno je poznat datum aukcije za imovinu posrnule kripto banke Celsiusa. Iako još uvijek nije nitko javno izrazio interes, očekuje se da će niz ponuditelja biti podugačak.

Logo Celsiusa

Vremenski raspored za dražbu Celsiusove imovine otkriven je u podnesku američkog Stečajnog suda za južni okrug New Yorka. Rok za konačne ponude jest 17. listopada, a ukoliko bude potrebe, dražba će se održati tri dana kasnije.

Ročište za prodaju koje provodi stečajni sud kako bi odobrio predloženu transakciju zatim će se provesti putem Zooma 28. listopada 2022. Podnesak pokazuje da sud predviđa veliki broj očekivanih sudionika, ali ne otkriva niti jednog potencijalnog kupca.

Celsius, koji je u jednom trenutku tvrdio da ima više od 20 milijardi dolara imovine pod upravljanjem, podnio je zahtjev za zaštitu od bankrota u srpnju 2022., otkrivajući rupu od 1,2 milijarde dolara u svojoj bilanci nakon mjeseci nagađanja o njegovoj financijskoj stabilnosti.

Alex Mashinsky, bivši izvršni direktor Celsiusa, dao je ostavku krajem rujna, nazvavši vlastitu prisutnost smetnjom, a u ponedjeljak se doznalo da je samo mjesec prije zahtjeva za stečaj podignuo 10 milijuna dolara iz kompanije, što snažno sugerira da je znao kako je kompanija pred kolapsom.

Iako nijedna stranka dosada nije objavila svoju namjeru da se nadmeće za imovinu, sasvim je izvjesno da bi jedan od ponuđača mogao biti Sam Bankman-Fried, osnivač i izvršni direktor kripto mjenjačnice FTX.

Krajem rujna naširoko se pisalo da SBF razmatra ponudu za cjelokupnu ili dio imovine zajmodavca u stečaju. Ne bi bilo prvi put da je tvrtka Bankman-Frieda prigrabila imovinu propale kripto tvrtke. FTX.US, američka podružnica FTX-a, uspješno se nadmetala za imovinu Voyager Digitala krajem rujna. Voyager je kupljen za 1,4 milijarde dolara, čime je FTX nadmašio ponude Binancea i Wave Financiala.

Kartica mastercard

Mastercard lansira alat protiv kripto prijevara

kovanica tethera

Tether smanjio izloženost prema komercijalnim zapisima