Eksperiment s paljenjem LUNC-a završio neuspjehom

Eksperiment spaljivanja Terra luna Classic tokena (LUNC) nije prošao kako su se investitori nadali što se odrazilo i na cijeni pa token u trenutku pisanja teksta bilježi dnevni pad od oko 8, 5 posto.

logo terra lune

Iako se Binancevo spaljivanje LUNC-a iščekivalo s velikim nestrpljenjem i velikim nadama, što je pri najavi gurnulo token za čak 70-ak posto, čini se da količina spaljenog tokena nema željeni učinak na tržišnu vrijednost.

Implementacija mehanizma za spaljivanje od strane Binancea za LUNC bila je jedina odluka koja je mogla pomoći problematičnom tokenu da ostane na tržištu s obzirom na njegovu neiskorištenost, nedostatak konkretne upotrebe i lošu reputaciju.

Dodatno, mehanizam je trebao postati buduća ulaznica u projekt koji je privukao pažnju investitora nakon kolapsa u svibnju. Međutim, Binanceov volumen sagorijevanja jednostavno nije dovoljan. Prema Binanceovoj službenoj objavi, centralizirana mjenjačnica uspjela je spaliti oko 1,8 milijuna dolara vrijednih LUNC tokena.

Uzimajući u obzir nagli porast obujma trgovanja i špekulativne igre oko tokena, spomenuta će količina najvjerojatnije biti vrhunac spaljivanja koji će LUNC vidjeti na Binanceu.


Glavni problem pri tako niskoj količini spaljivanja nedostatak je deflacijskih učinaka na ponudu tokena s obzirom na njegovu tržišnu kapitalizaciju. U prvim satima nakon objave tržišna kapitalizacija Luna Classica porasla je za gotovo 1 milijardu dolara, što čini 2 milijuna dolara spaljenih kovanica beznačajnim.

Ali treba reći i kako je LUNC investitorima, mahom špekulantima, donio značajne povrate s gotovo 70 % rasta nakon objave Binancea da će spaljivati token.

Lightning Network diže kapacitet

U javnost izašao izvještaj vlade SAD-a o kriptu