Snažan rast Terra Lune

Vrijednost Lune Classic (LUNC) porasla je za preko 70 % na tjednoj i preko 44 % na mjesečnoj razini, dosegnuvši 0,000365 dolara sredinom nedjelje dok trgovci čekaju konačne brojke o spaljivanju tokena od Binancea.

logo terra lune

Koliko god se taj rast činio impresivnim, pogotovo u usporedbi s cijelim tržištem, cijena je miljama daleko od one iz travnja prije sloma, kada se Lunom trgovalo po stotinjak dolara.

No aktivnost trgovanja u posljednjih nekoliko dana bila je dovoljna da se LUNC uvrsti u prvih deset kriptovaluta po obujmu trgovanja i da poveća tržišnu kapitalizaciju na više od 2,1 milijarde dolara. Gledano prema tržišnoj kapitalizaciji, LUNC pleše oko 30. mjesta.

Sada su sve oči uprte prema najvećoj svjetskoj kripto burzi, Binanceu, koja je objavila planove za smanjenje ponude tokena. “Binance će implementirati mehanizam spaljivanja kako bi spalio sve naknade za trgovanje na LUNC parovima za spot i margin trgovanje, slanjem na LUNC adresu za spaljivanje”, izvijestili su iz Binancea.

“Spaljivanje” tokena znači njegovo slanje na adresu ili novčanik koju ne kontrolira nijedan korisnik. To učinkovito uklanja kovanice iz cirkulirajuće zalihe, što obično ubrzava rast cijena.

Iako se očekuje da će Binance objaviti rezultate spaljivanja u ponedjeljak, trgovci su i ranije izrazili optimizam, nagađajući o količini spaljenih tokena, u rasponu od 10 milijardi do više od 25 milijardi.

Inače, Binance obuhvaća gotovo 55 % volumena trgovanja LUNC-om.

Fotografija Sam Bankman-Frieda

SBF o ponudi za Celsius

Fotografija Roberta Kiyosakija

Kiyosaki poziva na kupnju BTC-a