U javnost izašle poruke SBF-a Elonu Musku

Prema SMS-ovima koji su iscurili iz postupka koji se vodi između Elona Muska i Twittera čini se kako je Sam Bankman-Fried , čelnik FTX-a bio potencijalno zainteresiran za kupnju Twittera s Elonom Muskom.

Fotografija elona muska

Tekstualne poruke sugeriraju kako je Sam Bankman-Fried želio kupiti Twitter neko vrijeme, pa je bio spreman doprinijeti mu s do 5 milijardi dolara. Ovu je vijest prvi objavio Insider a potom su potvrđene i nakon što je poruke objavila novinarka New York Timesa, Kate Conger.

Navodno je William MacAskill, koji je dio FTX Future Funda financiranog od strane SBF-a, pokušavao dogovoriti sastanak između izvršnog direktora FTX-a i Muska još u ožujku kako bi vidjeli mogu li njih dvojica kupiti Twitter.

Sada ultimativni kripto-tehnološki tim milijardera vjerojatno neće uspjeti s obzirom na kasniju Muskovu averziju prema Twitterovoj praksi. Podsjetimo, Musk je rekao da dogovor s Twitterom ne može napredovati jer je uvjeren da 90 % komentara na Twitteru zapravo dolazi od botova.

Muskov tim je također izrazio skepsu, pitajući se u kojoj se mjeri Twitterov izvještaj o 238 milijuna dnevnih aktivnih korisnika odnosi na žive ljudi, a ne na automatizirane bot račune.

Predstavnici izvršnog direktora Tesle naveli su da je Twitter “iznosio lažne i obmanjujuće izjave” i da “materijalno krši više odredbi” njihovog ugovora, prema podnesku iz srpnja Komisiji za vrijednosne papire i burzu (SEC).

Podsjetimo, Twitter je podnio tužbu protiv Muska još u srpnju kao odgovor na Muskovo odustajanje od ugovora vrijednog 44 milijarde dolara. Twitter zastupa tezu da Musku nije bilo dopušteno “uništiti kompaniju, poremetiti njezino poslovanje, uništiti dioničarsku vrijednost i otići”.

MetaMask najavio veliku novost za korisnike

Logo Celsiusa

Celsius traži da mu se dopusti prodaja stablecoina