“Regulacija bi mogla udvostručiti cijenu Bitcoina”

Predsjednik CFTC-a, jednog od dva regulatora u SAD-u, Rostin Behnam smatra da bi Bitcoin mogao “udvostručiti cijenu” ako se njime trguje na tržištu koje regulira CFTC.

Fotografija Rostina Benhama, predsjendika CFTC-a

Benham kaže da kripto industrija ima “ogromnu priliku za institucionalne priljeve koji će se dogoditi samo ako postoji regulatorna struktura.” Ovi komentari dolaze u trenutku kada se kripto industrija suočava sa sve intenzivnijim nadzorom na globalnoj razini.

No, neke države, poput Japana i UAE, žele objeručke prihvatiti kripto i Web3, videći ih kao priliku za rast.

Prema Behnamu, val regulacije koji ide prema kriptovalutama nije loša stvar. “Nebankarske (kripto) institucije napreduju zahvaljujući regulaciji, napreduju zahvaljujući regulatornoj sigurnosti, napreduju na jednakim uvjetima”, rekao je.

Behnam je potvrdio da ga trenutni model financiranja i resursi CFTC-a sprječavaju u široj regulaciji kripto industrije, što bi moglo pomoći u uklanjanju beskrupuloznih aktera.

Napomenuo je da se većina slučajeva koje vodi CFTC oslanjala na zviždače i pritužbe kupaca zbog nedostatka sredstava za provođenje vlastitih istraga. U tom je kontekstu dodao da podržava prijedlog zakona kojim bi se CFTC odredio kao glavni regulator kripto industrije.

Takvo bi razgraničenje konačno pomoglo razjasniti tko je odgovoran za regulaciju industrije u Sjedinjenim Državama, što trenutno provode i CFTC i Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC).

jedan NFT iz kolekcije Cryptpunksa

NFT tržište se opire krizi

fotografija CZ-a, čelnika Binancea

I CZ za regulaciju kripta