I CZ za regulaciju kripta

Izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao poznatiji samo kao CZ, kaže da će jedan katalizator potaknuti adopciju kripta kod više od 90% onih koji još uvijek nisu u zakoračili u svijet blockchaina i kriptovaluta. A to je regulacija.

fotografija CZ-a, čelnika Binancea

U intervjuu za Yahoo Finance, glavni izvršni direktor Binancea kaže da bi regulativa za industriju digitalne imovine “olakšala” usvajanje kripto.

“Postoji grupa tipova koji su rano ušli u kriptovalute, mnogi od njih mogu biti libertarijanci, anarhisti itd. Oni mrze bilo kakvu regulaciju. Ali mislim da će za glavne korisnike, ostalih 90 % ili 95 % korisnika koji još uvijek nisu u kriptovalutama, regulacija zapravo olakšati ulazak u kripto”, kaže CZ.

No, čelnik Binancea napominje i da, unatoč tome što regulatorna jasnoća definitivno pomaže, to ne znači da bi svi propisi mogli biti dobri. “Moramo pogledati konkretan propis. Na primjer, vidjeli smo da u nekim državama postoji jasna zabrana kripta. To je jedna vrsta regulacije koja očito nije dobra.”

Na nedavne komentare predsjednika američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), Garyja Genslera, da je većina kripto valuta vrijednosni papir, izvršni direktor Binancea kaže da je to “pojednostavljeno” gledište.

“Postoji mnogo različitih vrsta kriptovaluta. Neke od njih su bliže valutama, a neke drugim vrstama imovine. Mogao bih jasno ukazati na mnogo različitih tokena koji očito nisu vrijednosni papiri”, kaže CZ.

Fotografija Rostina Benhama, predsjendika CFTC-a

“Regulacija bi mogla udvostručiti cijenu Bitcoina”

novcic na kojem pise cbdc

CBDC-ovi su alat za nadzor