FTX kupuje imovinu Celsiusa?

Kriptomjenjačnica FTX pod vodstvom Sama Bankman-Frieda, koja je nedavno bila najviši ponuđač na aukciji za imovinu Voyager Digitala, navodno sada priprema novi prijedlog za stjecanje imovine propale kripto banke, Celsius Networka.

lice sam bankman-frieda

Prema Bloombergovom izvješću koje se poziva na “osobu upoznatu s Bankman-Friedovim sklapanjem poslova” nije jasno razmatra li ponudu za dio ili svu Celsiusovu imovinu.

Podsjetimo, ranije ovog tjedna, FTX je na aukciji za imovinu Voyager Digitala ponudio 1,4 milijarde dolara i tako osigurao pobjedu ispred kompanija poput Binancea i Wave Financiala.

Također, nedavno je objavljeno da je burza angažirana na prikupljanju 1 milijarde dolara u svrhu potencijalne nabave dodatne imovine. Dodatno akviriranje Celsiusa, pak, moglo bi pomoći FTX-u da proširi svoj doseg na dodatne sektore kriptosfere.

Celsius, koji je u srpnju podnio zahtjev za stečaj, bio je jedan od ključnih igrača u kripto industriji. Osim glavne djelatnosti davanja zajmova, Celsius također rudari Bitcoin te ima posao skrbništva nad kripto valutama.

Ranije ovog mjeseca, dužnosnici Vermonta su naveli da je Celsius potajno nesolventan još od 2019. te da je izvršni direktor Alex Mashinsky davao lažne i pogrešne izjave što se tiče financijskog stanja tvrtke. Mashinsky, navodno direktno odgovoran za niz loših trgovanja početkom 2022. koje su ubrzale propast kripto zajmodavca, najavio je svoju ostavku u utorak.

nft majmuna

NFT-ovi postaju sve češći kolateral za zajmove

Zastave Europske unije ispred zgrade EU komisije "Berlaymont" u Bruxellesu, Belgija

U javnost procurio nacrt MiCA-e