J. Koreja dodatno ulazi u metaverzum

Južna Koreja nastavlja svoje uranjanje u Web3 i metaverzum. Nakon što je uložila gotovo 200 milijuna dolara u stvaranje vlastitog meta ekosustava i objavila “Etička načela proširenog virtualnog svijeta”, vlada ove zemlje sada priprema “Zakon o promicanju metaverzum industrije”.

metaverse zena s vr setom na glavi

Prema prijedlogu zakona, Odbor za reviziju politike metaverzuma, podređen izravno premijeru, raspravljao bi o politikama promicanja razvoja metaverzuma u zemlji, dok bi ministar znanosti i informacijskih i komunikacijskih tehnologija trebao definirati konačni plan svake tri godine. .

Prijedlog zakona također uključuje poticaje za tvrtke koje bi svoje poslovanje prebacile na metaverzum uz zadovoljavanje kriterija izvrsnosti kao što je zaštita osobnih podataka korisnika.

Prema podacima Ministarstva znanosti i informacijskih i komunikacijskih tehnologija, državni proračun za velike projekte povezane s metaverzumom dosegnut će oko 140 milijuna dolara u 2023. U veljači je Ministarstvo izvijestilo da će gotovo 190 milijuna dolara biti dodijeljeno platformi virtualnog svijeta.

Izvješća o sve većem interesu južnokorejske vlade za metaverzum počela su se pojavljivati od početka 2022., kada su dva velika trgovca pokrenula integraciju metaverzuma i umjetne inteligencije za svoje platforme radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Dana 26. kolovoza, nacrt Etičkih načela proširenog virtualnog svijeta objavila je zajednička skupina južnokorejske vlade i privatnih dionika. Dokument se fokusira na pitanja kao što su osobni podaci i zaštita autorskih prava.

U međuvremenu, južnokorejska središnja banka namjerava ukinuti zabranu inicijalne ponude novčića (ICO) koja je donesena još 2017. godine, prema Okvirnom zakonu o digitalnoj imovini koji bi trebao stupiti na snagu 2023. godine.

palaca u salvadoru

Bivši predsjednik Središnje banke Salvadora kritizirao adopciju BTC-a

zgrada vlade u armeniji

Armenija postaje središte rudarenja BTC-a?