Japan priprema porezne olakšice za kripto

U dugo iščekivanom potezu, japanski financijski regulator predložio je smanjenje poreza za kripto tvrtke i pojedinačne investitore. Osim toga, japanski premijer Fumio Kishida nastoji udvostručiti bogatstvo kućanstva i podržati poduzeća u zemlji usmjerena na Web3

gejša s crvenim kišobranom na ulici u japanu

Japanska Agencija za financijske usluge (FSA) želi proširiti inicijativu za porezne olakšice pod nazivom Nippon Individual Savings Account (NISA). Taj bi potez podrazumijevao podizanje ograničenja ulaganja i značio bi da bi dio dobiti i dividendi ulagača bio izuzet iz kapitalne dobiti tijekom određenog razdoblja.

Japanci su zemlja štediša, a ova inicijativa je pokušaj uvjeravanja pojedinaca da svoju ušteđevinu ulože u dioničke investicije i na taj način daju poticaj gospodarstvu. Podaci Banke Japana pokazuju da japanska kućanstva drže oko polovicu od svojih procijenjenih 14,5 bilijuna dolara u gotovini i depozitima.

Prošlog su mjeseca dvije vodeće organizacije za kripto lobiranje, Japanska udruga za razmjenu virtualne i kripto imovine i Japanska poslovna udruga za kripto imovinu, poslale prijedlog FSA-u koji bi smanjio poreze na kripto i potaknuo domaća poduzeća koja posluju s digitalnom imovinom.

Trenutačno u Japanu dobit od držanja kriptovaluta, uključujući nerealizirane dobitke, podliježe korporativnom porezu od oko 30%, a pojedinačni kripto ulagači mogu biti oporezovani do 50%.

opensea logo i naslovna stranica

OpenSea će podržavati samo PoS Ethereum NFT-ove

crvena tipka helium na bijeloj tipkovnici

Helium prelazi na Solanu