Binance dobio odobrenje za rad u Kazahstanu

Uprava za financijske usluge Astana (AFSA) dala je načelno ovlaštenje najvećoj svjetskoj mjenjačnici kriptovaluta Binanceu za trgovanje digitalnom imovinom i pružanje usluga skrbništva u Kazahstanu.

natpis binance ispod njega novcanica dolara i kovanica bitcoina

“Veliki investitori koji traže nova tržišta trebaju jasna pravila, kao i visoke standarde regulatorne prakse. Kada regulator ispuni te zahtjeve, stvara se suradnja temeljena na povjerenju i ekosustav u kojem igrači mogu raditi sigurno i učinkovito. Vjerujemo da će Binanceov rad dodatno razviti ovaj živahni ekosustav industrije digitalne imovine na lokalnoj i regionalnoj razini,” rekao je Nurkhat Kushimov, glavni izvršni direktor AFSA-e u službenoj izjavi.

Podsjetimo, u svibnju ove godine Binance je potpisao memorandum o razumijevanju s vladom Kazahstana kako bi zemlji pomogao u razvoju tržišta digitalne imovine. Ovom akcijom Binance će ponuditi smjernice za stvaranje cjelovitog pravnog sustava i regulatornog okvira za digitalnu imovinu u Republici Kazahstan.

Ministarstvo digitalnog razvoja, inovacija i zrakoplovne industrije Republike Kazahstan i Binance radit će zajedno na pronalaženju načina za integraciju bankarske infrastrukture u tržište kriptovaluta i promicanju stvaranja i korištenja tehnologije distribuirane knjige (ledgera) kao dio njihovog sporazuma o suradnji.

No, prije početka rada u Međunarodnom financijskom centru Astana (AIFC), financijskom središtu smještenom u glavnom gradu Kazahstana, Nur-Sultanu, Binance još uvijek mora završiti temeljit proces prijave.

Kazahstan je postao popularno mjesto za kripto rudare zbog svoje relativno jeftine električne energije nakon kineske zabrane industrije 2021. godine. Ali ova se država pokazala i kao pionir u usvajanju i regulaciji kriptovaluta u srednjoj Aziji.

Prema Kazahstanskoj udruzi za industriju podatkovnih centara i blokchain, rudarenje kriptovaluta moglo bi generirati do 1,5 milijardi dolara prihoda za naciju tijekom pet godina. Kazahstan je treća najveća lokacija za rudarenje BTC-a na svijetu s udjelom od 13%.

natpis warning cyber attack na tabletu

Kripto prijevare pale za 65 posto

zastava velike britanije

Britanija donosi kripto legislativu