Revolut dobio odobrenje ciparskog regulatora

Europska digitalna banka Revolut dobila je autorizaciju od Ciparske komisije za vrijednosne papire i razmjenu (CYSEC) koja joj omogućuje da nudi kripto usluge u Europskom gospodarskom prostoru (EEA). EEA obuhvaća 27 zemalja EU te Island, Lihtenštajn i Norvešku.

kartica revoluta na laptopu

Kompanija vrijedna 33 milijarde dolara postala je prvi subjekt kojemu je CYSEC dodijelio dozvolu da posluje kao pružatelj usluga kripto trgovine.

Autorizacija će omogućiti Revolutu da ponudi kripto usluge za svojih 17 milijuna klijenata u EEA iz novog sjedišta na Cipru. Iz Revoluta navode kao su se za Cipar odlučili s obzirom na sofisticirani regulatorni režim ove otočne zemlje koji je također privukao Crypto.com, eToro i Bitpanda.

Uoči regulative Europske unije o tržištima kripto-imovine (MiCA), kripto tvrtke pokušavaju uspostaviti regulirane subjekte u zemljama EU-a kako bi osigurale da mogu ponuditi usluge u cijelom gospodarskom bloku nakon što MiCa stupi na snagu.

MiCA je osmišljena kako bi pružila zaštitu potrošačima, iskorijenila prijevare, pranje novca i drugi financijski kriminal u kripto industriji.

Revolut je također potvrdio da će nastaviti opsluživati kupce iz Ujedinjenog Kraljevstva iz svog entiteta sa sjedištem u UK. Njegova prijava za registraciju kod Uprave za financijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA) ostaje neriješena, a tvrtka tamo može ponuditi kripto usluge putem FCA-ovog privremenog registracijskog režima (TRR ).

Tvrtka za digitalno bankarstvo ima oko 20 milijuna klijenata diljem svijeta i sada nudi izloženost prema oko 80 kripto sredstava nakon što je početkom ovog mjeseca dodala više od 20 novih, uključujući APE, AVAX i SAND.

novcic moneru

Monero poboljšao značajke privatnosti

acala logo

Hakirana Polkadotova Acala DeFi platforma