Indija zamrznula 46 milijuna dolara imovine Vaulda

Indijska Uprava za provedbu zakona, odgovorna za istraživanje gospodarskog kriminala, zamrznula je imovinu u vrijednosti od 3,7 milijardi rupija (46,4 milijuna dolara) na kripto mjenjačnici Vauld.

logo tvrtke vauld

Iz Uprave su potvrdili da su vlasti zainteresirane za novčanike koje drži Flipvolt – Vauldova podružnica u Indiji. Oni navodno sadrže “zaradu stečenu kriminalom iz predatorske prakse posuđivanja” za koju se kaže da je naknadno prebačena u inozemstvo. Uprava je optužila tvrtku za pomaganje tog procesa putem slabih provjera.

Podsjetimo, srpnju je kripto zajmodavac, iza kojeg stoji milijarder Peter Thiel, podnio zahtjev za zaštitu od svojih singapurskih vjerovnika.To se dogodilo nekoliko dana nakon što je Vauld obustavio povlačenja sredstava na svojoj platformi.

Indijske vlasti već su ranije zamrznule imovinu mjenjačnice WazirX i pretresle nekretnine jednog od njezinih direktora. Indijski mediji također su izvijestili da država istražuje najmanje10 kripto burzi zbog pomaganja stranim tvrtkama u pranju novca.

Inače, prema nedavnim podacima koje je objavila Konferencija UN-a za trgovinu i razvoj, 7 posto Indijaca posjedovalo je kriptovalute. Tamošnja središnja banka pak, namjerava uvesti opću zabranu kripta tvrdeći da digitalne valute predstavljaju prijetnju suverenitetu financijskog ekosustava.

Prošlog studenog i indijska je vlada izvijestila da namjerava nametnuti opću zabranu kriptovaluta, ali je potom opdbacila takav drakonski plan. Za sada digitalne valute ostaju u regulatornom sivom području ostavljajući lokalne tvrtke iz kripto industrije u teškoj situaciji.

logo makerdao-a

DAI stabilni token u opasnosti

poster axie infinity

Axie Infinity smanjuje nagrade