76 % institucija planira koristiti kriptovalute u sljedeće tri godine

Prema novom Rippleovom istraživanju nevjerojatnih 76 % ispitanih financijskih institucija planira koristiti kriptovalute u sljedeće tri godine. Rippleovo izvješće naglašava trendove u usvajanju i korištenju novih tehnologija poput kripta i blockchaina u poduzećima i financijskim institucijama.

ruke pune kripto kovanica

I financijske institucije i poduzeća shvaćaju prednosti interne upotrebe kriptovaluta. Najčešći razlog je taj što kripto daje većem broju ljudi pristup većem broju financijskih usluga, kaže 42 % financijskih institucija i 41 % poduzeća.

Prema anketi, upravljanje portfeljem i plaćanja ističu se kao najvrjedniji dodaci poslovnom svijetu. Upravljanje portfeljem je detaljno opisano kao zaštita od inflacije, zaštita od drugih vrsta imovine i povećanje vrijednosti imovine. Sudionici su rekli da su sigurnost i kvaliteta podataka dvije glavne prednosti korištenja blockchaina i kripto za plaćanja.

Ipak, budući da je ovo tehnologija u nastajanju, usvajanje je još uvijek teška bitka za velike institucije. Prema izvješću, i poduzeća i financijske institucije smatraju da je opći nedostatak razumijevanja jedan od najvećih izazova.

Međutim, izvješće također naglašava da spori proces donošenja propisa za kripto industriju izaziva oklijevanje kod potencijalnih korisnika. Propisi iz zemalja diljem svijeta stalno su se mijenjali dok dužnosnici žure držati korak s brzom kripto scenom.

Iz globalne perspektive, izvješće je analiziralo i regionalni interes za nezamjenjive tokene (NFT) na temelju emocionalnih naspram funkcionalnih koristi. Ispitanici u azijsko-pacifičkoj regiji imali su tri puta veću vjerojatnost da će kupiti NFT iz sentimentalnih ili emotivnih razloga u usporedbi s drugim razlozima. Od osam navedenih NFT žanrova, 55 % je reklo da su NFT-ovi povezani s glazbom od najvećeg interesa.

Održivost je također ocijenjena, budući da je i dalje vruća tema u industriji i izvan nje. Prema podacima Ripplea, više od 75 % ispitanih potrošača radije kupuje održive kriptovalute. Više od 20 % tvrdi da bi kupili samo “održivu” kriptovalutu.

ruke izlaze iz laptopa zavezane lisicama

Nizozemska uhitila osumnjičenog developera Tornado Casha

zipmex mjenjacnica fotka s websitea

Zipmexu tri mjeseca za restrukturiranje