Golemo hakiranje Solane istopilo osam milijuna dolara iz 8.000 novčanika

Čini se da se kontinuirano iskorištavanje Solane (SOL) koje utječe na takozvane „vruće novčanike“ širi diljem mreže poput šumskog požara.

Kripto fantom koji proganja vruće novčanike

U srijedu ujutro fraze poput „Solana hack“ i „Solana exploit“ već su bile u trendu na Twitteru, a kripto stručnjaci uključili su se kako bi dali savjete onima koji su pogođeni, dok se traži globalno rješenje problema. Alternativno, vlasnici SOL-a mogu premjestiti svoja sredstva na centraliziranu kripto razmjenu kako bi izbjegli trenutnu situaciju s Minesweeperom jer je hakiranje još u tijeku, a inženjeri Solana blockchaina još traže rješenja. Neki su korisnici izvijestili da je čak šest milijuna dolara u SOL-u opljačkano iz novčanika Phantom unutar samo 10 minuta od početka hakiranja. Phantom se javno pozabavio problemom, rekavši da u ovom trenutku tim ne vjeruje da je ovo problem specifičan za Phantoma. Bilo kako bilo, nedvojbeno je bio jedan od najteže pogođenih pružatelja novčanika, uz Slope Finance.

Prvo, vrlo je važno razumjeti da se čini da je hakiranje proizašlo iz temeljnog problema s vrućim novčanicima koji se temelje na Solani, uglavnom onima na Phantomu i Slopeu. Kao što je Solana Status izvijestio na Twitteru, „nema dokaza da su hardverski novčanici pogođeni“. Jedna potencijalna metoda koja se predlaže za zaštitu od hakiranja jest da korisnici premjeste svoju Solanu (SOL) iz vrućih novčanika u hladne novčanike. Prema YouTube kanalu CryptoTips, Ledger hladni novčanik odobren je kao najprikladnija i najsigurnija opcija.

Sklizak teren za Solanu (SOL)

Dok korisnici Twittera kipte od žestokih primjedbi, kripto analitičari preporučili su opoziv svih sumnjivih dozvola za njihove Phantom novčanike. Neki se kripto entuzijasti nose sa situacijom na Twitteru podrugljivo tražeći od prevaranata da umjesto toga „hakiraju Celsius i nastave s isplatama“, dok su drugi i dalje jednostavno nezadovoljni vremenom prekida rada Solane.

Prema analitičaru Solane OtterSecu, kompromis privatnog ključa mogao bi biti krivac za pokretanje iskorištavanja vrućih novčanika Slope Financea. Štoviše, dosad su najteže pogođene žrtve šokantnog hakiranja bili novčanici koji su bili neaktivni najmanje pola godine. K tome, neki stručnjaci za kripto iznijeli su svoje uvjerenje da je napad planiran prije sedam mjeseci jer je novčanik hakera financiran putem Binancea u veljači 2022.

Čini se da je izvanredna situacija neznatno utjecala na tržišnu cijenu Solane (SOL), pri čemu je vrijednost tokena pala za 1,9% u posljednja 24 sata. Solanom (SOL) se trgovalo po 39,33 dolara, ali je dosada zadržala rast od zdravih 18 % u odnosu na prošli mjesec.

Hakiran još jedan kripto most – Nomad

Rani investitor Terre (LUNA) izgubio 3,6 milijardi USD