Tržište metaverzuma bit će veće od 50 mlrd USD do 2026.

Prema studiji tvrtke za tehnološka istraživanja i savjetovanje Technavio metaverzum će dosegnuti vrijednost tržišnog udjela od 50,37 milijardi USD do 2026., a samo u ovoj godini predviđa se rast od 20,11 posto.

metaverse zena s vr setom na glavi

Izvješće pod naslovom “Tržište metaverzuma u financijama po komponentama i geografiji – prognoza i analiza 2022. – 2026.” analiziralo je metaverzum s dva gledišta: softvera i hardvera, te kroz njegov utjecaj na različite geografske regije.

Što se tiče regionalnog rasta, 32% posto doći će iz sjevernoameričke regije, s Kanadom i Sjedinjenim Državama kao vodećima. Druge ključne zemlje potrošači su Kina i Njemačka. Ove su godine Njemačka i Sjedinjene Države podijelile prvo mjesto na globalnoj kripto ljestvici zbog svojih progresivnijih propisa i stope institucionalnog usvajanja.

Međutim, interes za metaverzum nedvojbeno se može vidjeti diljem svijeta. Ranije ovog mjeseca, Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuli su svoju Dubai Metaverse strategiju kako bi postali jedno od 10 najvećih metaverzum gospodarstava.

natpis binance ispod njega novcanica dolara i kovanica bitcoina

Binance US uklonio AMP token

novcic na kojem pise cbdc

ECB se kladi na CBDC