Stiže novi kripto ETF

Charles Schwab, američka multinacionalna tvrtka za financijske usluge, najavila je pokretanje svog prvog burzovnog fonda (ETF) povezanog s kriptom. ETF će trgovati pod oznakom STCE na NYSE Arca, a trgovanje trebalo bi započeti 4. kolovoza.

plavi logo kompanije charles schwab

Bitno je napomenuti da ETF sam neće ulagati u kriptovalute. Konkretno, za razliku od fondova koji prate košaricu digitalne imovine, Schwab će ulagačima pružiti izloženost tvrtkama koje bi mogle imati koristi od razvoja ili korištenja kriptovaluta poput onih koje se bave kripto rudarenjem ili kripto trgovanjem.

Iako ne ulaže direktno u kriptovalute Schwabovo pokretanje svog prvog kripto ETF-a pozitivan je događaj za razvoj industrije koja pokušava steći veći legitimitet unutar tradicionalnog financijskog sektora. Schwab se tako pridružio divovima poput BlackRocka ili Fidelityja ali i drugim financijskim institucijama koje su ove godine izdale proizvode kojima se trguje na burzi povezane s kriptom.

Izvršni direktor Charlesa Schwaba Walt Bettinger ranije je rekao da je kriptovalute “teško ignorirati”, ali i dodao da je nedostatak regulatorne jasnoće spriječio tvrtku u ponudi izravnog trgovanja digitalnom imovinom. Zasad njegovi klijenti mogu trgovati kriptovalutama samo putem proizvoda trećih strana kao što je Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Osnovan davne 1971. godine, Charles Schwab se može pohvaliti sa otprilike 8,14 bilijuna dolara imovine kojom upravlja.

izlog prve solana fizicke trgovine

Solana otvorila “fizičku” trgovinu

Decentraland lansira prvi metaverzumski bankomat na svijetu