Santander pokreće kripto trgovanje u Brazilu

Španjolski bankarski div Santander planira ponuditi usluge kripto trgovanja u Brazilu.Prema najavama izvršnog direktora Santandera Brazil Mario Leaoa, ovaj se potez očekuje u sljedećih nekoliko mjeseci.

banka santander pada snijeg ispred banke zena

Prema Leau do ove je odluke došlo s obzirom na potražnju klijenata za ovom vrstom imovine. Brazil je najveća država u Južnoj Americi, a zanimanje za kripto je posebno snažno zbog razine socijalne nejednakosti, što često dospijeva na naslovnice lokalnih i globalnih medija. Navodno, čak 214 milijuna brazilskih građana nema pristup bankovnim uslugama, a kriptovalute bi mogle pomoći u tom kontekstu ali i u rješavanju socijalnih problema u zemlji.

Treba spomenuti kako je i Nubank, najveća digitalna banka u zemlji, omogućila svojih 50 milijuna klijenata u regiji kupnju dvije vodeće digitalne valute: Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH). Kompanija uz to ulaže 1% dobiti ostvarene pothvatom izravno u Bitcoin (BTC).Planovi tvrtke naizgled su prošli bolje od očekivanog. Platforma “Nucrypto” je dosegla milijun korisnika samo mjesec dana nakon pokretanja.

I ostali veliki igrači na tamošnjem tržištu su pro kripto orijentirtani. tako i najveća brazilska privatna banka Itau Unibanco i najveća platforma za e-trgovinu Mercado Libre podržavaju digitalne proizvode čime je Brazil na dobrom putu da postane ne samo jedno od najvećih kripto središta u Latinskoj Americi, nego i u svijetu.

logo harmony u zelenoj boji

Harmony navukao bijes svoje zajednice

logo kompanije voyager

Voyager mora ukloniti obmanjujuće tvrdnje