Pat Toomey oštro prozvao SEC

Američki senator Pat Toomey , poznat po podršci kripto zajednici snažno je kritizirao Komisiju za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) u pismu koje je napisao čelniku SEC-a Garyju Gensleru.

Pat Toomey prica sa suradnicima

Toomey između ostalog piše da je SEC mogao spriječiti gubitak 12 milijardi dolara ulagača koji su vjerovali Celsiusu, platformi za pozajmljivanje kriptovaluta a koja je zamrznula svoje depoziti u lipnju. Smatra da je nemogućnost Komisije da pojasni kako će primijeniti postojeće zakone o vrijednosnim papirima na digitalnu imovinu i usluge izazvala neželjene posljedice.

Prema Toomeyju, SEC nije ispravno objasnio kako bi se testovi Howeya i Revesa trebali primjeniti na proizvode kripto zajmodavaca (poput Celsiusa) koji su plaćali kamate klijentima u skladu s njihovim kripto depozitima. Umjesto toga, naglasio je, SEC tržište regulira selektivnom provedbom.

Polazeći od sumnjive pretpostavke da su većina digitalne imovine vrijednosni papiri, dodaje, SEC otežava dobronamjernim tvrtkama poslovanje sa svojim nejasnim stilom regulacije. Kao rezultat toga, kontinuirano odbijanje SEC-a da kripto zajednici pruži regulatornu jasnoću, u kombinaciji s “očigledno sporim tempom provedbe” šteti i ulagačima i inovacijama općenito.

U zaključku, Toomey Gensleru postavlja devet pitanja sa zahtjevom da odgovori do 9. kolovoza. Među njima je upravo i zahtjev da se javno identificiraju druge velike tvrtke za kriptozajmove koje nisu registrirane pod SEC-om

Zlatni novcic Cardano ADA

Cardanov Vasil hard fork odgođen još nekoliko tjedana

izlog prve solana fizicke trgovine

Solana otvorila “fizičku” trgovinu