Ethereum 2.0 u drugoj polovici rujna?

Ethereum je pred spajanjem a posljednji korak prije samog prelaska na Ethereum 2.0, odnosno proof of stake udaljen je samo nekoliko dana. Implementacija Goerli/Prater testneta, posljednjeg testa dogodit će se sljedeći tjedan, prema najavama iz Ethereum fondacije.

pet zlatnih kovanica ethereuma

Testne mreže poput Goerlija su generalne probe za spajanje, koje se pripremaju za taj događaj premještanjem cijele Ethereum glavne mreže u testno mrežno okruženje. Goerli je treći ovakav ispit i dolazi nakon što je Sepolia prošla bez problema, te nakon što je u lipnju i Ropsten testnet uspješno prešao na proof of stake.

Između 6. kolovoza i 12. kolovoza, Goerli testnet bi se trebao spojiti s Praterom, svojim povezanim beacon lancem. Glavni beacon lanac je proof-of-stake verzija Ethereuma koja radi paralelno s trenutnom proof-of-work Ethereum mrežom od prosinca 2020. Ako Goerli testnet prođe glatko, glavni programeri Ethereuma nadaju se da će implementirati spajanje oko 19. rujna.

Spajanje će prekinuti energetski intenzivnu praksu rudarenja ETH-a i zamijeniti ga procesom u kojem vlasnici najmanje 32 ETH-a mogu založiti i zaključati svoj postojeći ETH kako bi osiguravali mrežu i bili nagrađeni dodatim ETH-om što bi trebalo Ethereum mrežu učiniti 99% ekološki prihvatljivijom.

logo kompanije voyager

Voyager mora ukloniti obmanjujuće tvrdnje

panorama miamija iz zraka

Miami izrađuje NFT-ove